2024. május 7., kedd

Cecának júniusig fizetnie kell

Június 30-ig jár le Svetlana Ražnatović Ceca büntetése harmadik, egyben utolsó részletének befizetési határideje. A harmadik részlet 500 ezer eurót tesz ki. Mint azt Dušica Ristić, a belgrádi Felső Bíróság sajtószóvivője megjegyezte, amennyiben az énekesnő befizeti az utolsó részletet, leveszik a belgrádi Ljutica Bogdan utcai házáról a jelzálogot.

Svetlana Ražnatović és nővére, Lidija Ocokoljić ellen hivatali visszaélés megalapozott gyanújával 2011-ben emeltek vádat. Svetlana Ražnatović és nővére, Lidija Ocokoljić 2011. április 12-én kötött vádalkut a belgrádi Felső Ügyészséggel. A megegyezés értelmében Ražnatović beismerte, hogy jogtalanul szerzett vagyont magának az Obilić tíz labdarúgójának eladásakor, illetve engedély nélkül tartott 11 lőfegyvert, ezért tizenkét hónapos házi őrizetet és 1,5 millió eurós pénzbüntetést kapott. A tizenkét hónapból azonban levonták azt a négy hónapot, amit az énekesnő a Szablya fedőnevű akció után 2003-ban töltött vizsgálati fogságban. Lidija Ocokoljićot bűnrészességgel vádolják, így neki a vádalku értelmében hat hónapot kell házi őrizetben töltenie. A házi őrizet ideje alatt a nővéreknek nem szabadott elhagyniuk az épületet, melyben tartózkodnak, s a büntetés ideje alatt elektronikus karkötőt viseltek, ami alapján a Büntetés-végrehajtási Igazgatóság követni tudta mozgásukat. Ražnatović házi őrizete 2012 februárjában, nővére házi őrizete pedig 2011 októberében járt le.

Az 1,5 millió eurós pénzbüntetést három részletben fizethette vissza az énekesnő. Az első 500 ezer eurós részletet 2011 júliusában, míg a második 500 ezer eurós részletet 2011 decemberében fizette be.

Ceca és sógora, Predrag Ocokoljić ellen egyébként eljárás folyik a belgrádi első számú alapfokú bíróságon sértegetés és garázdaság vádjával. A vád szerint Aleksandar Olarevićet, a Mali proletar labdarúgóklub tulajdonosát sértegették. Emellett az énekesnő ellen még egy, megismételt eljárás folyik a bijeljinai Vojislav Đurković vádja alapján, aki azt állítja, hogy Ceca 116 ezer euróval és annak a kamatával tartozik neki. A perben egyszer már ítéletet hoztak, azonban azt a Fellebbviteli bíróság javaslatára felfüggesztették és újratárgyalásra javasolták az ügyet.