2024. május 19., vasárnap
A ZOMBORI EGÉSZSÉGHÁZBAN

Együléses fölvonó a mozgáskorlátozottaknak

Julijana Čatalinac: A fölvonó csupán félmegoldás

Julijana Čatalinac: A fölvonó csupán félmegoldás

A zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségházban csütörtökön avatták föl a mozgáskorlátozottak közlekedését könnyítő együléses, lépcső melletti fölvonót, a Norvég Királyság adományát.

Az ünnepségen Nils Ragnar Kamsvåg őexcellenciája, Norvégia szerbiai nagykövete elmondta, hogy országa a környező államokhoz viszonyítva Szerbiának nyújtott legnagyobb támogatást, összesen 250 millió eurót, térítésmentesen. Erre az évre 12 millió eurós adományt terveztek országunk számára.

A Városfejlesztési Ügynökség által, pályázaton nyert fölvonó fölszerelése 2 millió 330 ezer dinárba került, ebből 960 ezret a város biztosított, a többit a Norvég állam.

Julijana Čatalinac, a mozgássérültek zombori egyesületének elnöke bírálattal fogadta a berendezést.

Ez a fölvonó bizonyára hasznára lesz az időseknek és a mozgásukban részben korlátozottaknak, viszont a hozzám hasonlóan tartósan kerekes kocsihoz kötött személyeken nem segít, arról nem beszélve, hogy az egészségház bejárata sincs akadálymentesítve. Sajnálom, hogy a Városfejlesztési Ügynökség nem vonta be egyesületünket a projektum tervezésébe, mert akkor elkerülhető lett volna a fölmerült probléma. Mi fölvonóplatformot kértünk, és nem fölvonószéket. Ennek érdekében kénytelenek leszünk újra az ügynökséghez fordulni – mondta.

Dr. Úri Emese, az egészségház igazgatója megértéssel nyugtázta az elhangzottakat, az akadálymentesítés első lépésének nevezte a betegszállító fölvonó átadását, és megköszönte a nagykövetnek a Norvég királyság adományát.

Nyitókép: Julijana Čatalinac: A fölvonó csupán félmegoldás