2024. május 4., szombat

Nyolcan rendőrkézen

Horgoson és Tornyoson kilenc bűncselekmény feltételezett elkövetőit tartóztatták le a szerdai razziák során

A nagykikindai rendőr-igazgatóság csütörtökön kiadott hivatalos közleménye szerint eredményes volt az igazgatóság szerdai akciója, amelyet a magyarkanizsai község területén, Horgoson és a zentai község területén, Tornyoson hajtottak végre.

Mint ismeretes, nemrégiben arról számoltunk be, hogy Tornyoson mindennaposakká váltak a lopások, és a falubeliek közül sokan nem merik őrizetlenül hagyni a házaikat. Ugyanez a helyzet Horgoson is, ahol egyedül élő idős személyek és fiatal párok egyaránt a rablók áldozatává váltak.

Csütörtöki számunkban adtunk hírt róla, hogy szerdán hajnalban Horgoson nagy erőkkel kutatott át a rendőrség egy romatelepet, vélhetően az elmúlt napokban-hetekben történt rablások, betörések, lopások elkövetői után kutatva.

Akkor nem derült ki, hogy eredménnyel zárult-e a razzia, de nem hivatalos forrásból megtudtuk, hogy a rabszállító kocsi nem üresen tért vissza. Állítólag a razzia alkalmával három olyan személyt is letartóztattak, akikről feltételezik, hogy közük volt a bűncselekményekhez.

A tegnapi hivatalos közlemény arról tájékoztat, hogy a két településen összesen kilenc bűncselekményt derítettek fel, és nyolc olyan személyt tartóztattak le, akik elkövethették ezeket. A gyanúsítottak ellen a rendőrség bűnvádi feljelentést tett, mert megalapozott a gyanú, hogy több betöréses lopást, illetve minősített lopást követtek el az elmúlt időszakban. A feltételezett elkövetők magánházakba törtek be, és főként élelmiszert, használati tárgyakat tulajdonítottak el. Arról nincs információ, hogy mit találtak meg a rendőrök a razziák során az ellopott, elrabolt holmiból.

Ugyanakkor a horgosi lakosság körében elterjedt a hír, hogy az elmúlt hétvégén a drogdílerekre is lecsapott a rendőrség különleges alakulata, és eredményes volt az akciójuk. A helyiek örülnek a fokozott rendőri jelenlétnek, és remélik, hogy folytatódik a munka.

A faluban a feszültség tapintható – így fogalmazott az egyik közösségi oldalon egy horgosi lakos. Bacskulin István, a helyi közösség elnöke hangsúlyozottan magánemberként szombaton 18 órára a tűzoltóotthonba hívja mindazokat, akik szeretnének hozzájárulni a problémák megoldásához – ahhoz, hogy segítsék a rendőrség munkáját.