2024. május 20., hétfő

Lezajlott az első válogató

Az X-Faktor csapata Szabadkán tartott meghallgatást

Két év után az X-Faktor tehetségkutató műsor csapata újra Vajdaságba látogatott, és itt tartott egy meghallgatást, melynek folytatásában a legjobb énekesek továbbjutnak a következő fordulóba. Ezúttal Szabadkán, a Galleria Hotelben folyt le az énekesek első meghallgatása, és akik a legjobban elnyerik a műsor készítőinek tetszését, azokat már április végén értesítik, hogy továbbjutottak a következő körbe.

Losoncz Péter, a műsor egyik szerkesztője elmondta, a magyarországi fordulók már lezárultak, és most a határon túli meghallgatások zajlanak.

– Nagyon sok olyan énekest találunk egy-egy utunk során, akiknek sajnos nem engedi meg az anyagi helyzete vagy az ideje, hogy többször is Budapestre utazzanak, és megmutassák, hogy képesek olyat teljesíteni, ami csilloghat a tévé képernyőjén, ezért eljövünk és adunk nekik egy

lehetőséget, hogy megmutassák, mit tudnak. Mindenhol nagyon pozitívan fogadtak minket, és mindent megtettek azért, hogy ez működhessen. Mi jól érezzük magunkat, és a versenyzők is meleg fogadtatásban részesülnek, a legtöbb segítséget megkapják tőlünk, s így a legjobbat tudják kihozni magukból – mondta Losoncz Péter.

Hogy pontosan hányan jelentkeztek a nap végéig, nem lehet tudni, mert a délután folyamán folyamatosan érkeztek a versenyzők és kísérőik. A szerkesztő kiemelte, elégedett az érdeklődéssel, és másfél óra után máris négy-öt olyan énekessel találkozott, akinek érdemes lenne megmutatni magát a következő körben Budapesten is. A casting kis csapata természetesen szakmai szemmel is megfigyelte a produkciót, habár értékelést nem adott. A meghallgatáson az énektudás mellett a színpadi megjelenésre, a közönséggel való kommunikációra, előadásmódra is odafigyeltek.

Milyen lehetőséget lát az X-Faktor műsorban?

Szabó Zoltán
– Ez egy nagy lehetőség, főleg a fiatalok számára, hiszen nagyon nehéz annak, aki még ismeretlen a zeneiparban. Ez egy nagy lépés lehet az ismertség felé, arról nem is beszélve, hogy milyen sokat jelent, ha az előadását díjazzák valamilyen módon, akár a műsoron belül, akár azután. Korábban is voltam már tehetségkutatón, most pedig saját szerzeménnyel készültem.

Jurić Andrea
– Ettől a mai meghallgatástól külön nem várok sokat, elsősorban talán egy kis biztatást, de szeretném, ha legalább a tévébe bekerülhetnék, és persze, hogy az álmaim beteljesüljenek. Óvodáskorom óta foglalkozom énekléssel, zenével, de még nem indultam tehetségkutatón, viszont versenyeken már részt vettem. A mai napra nem készültem sokat, egyszer-kétszer énekeltem el a dalomat.

Gazda Andor
– Ez egy életpálya, és ha sikerül és befutunk, Magyarországon híres emberek lehetünk, és azt énekelhetünk, amit szeretünk. Úgy gondolom, Magyarországon magasabb színvonalúak a tehetségkutatók, és én mindenképpen terveztem jelentkezni a budapesti meghallgatásra, de közben kiderült, hogy az X-Faktor jön ide Szabadkára. Szerintem a zsűriig eljutok, a többit meglátjuk.

Grubanov Dianna
– Az az igazság, hogy én már próbát tettem a Csillag születikben is, de ott azt mondták, soha többet ne énekeljek. Azért jöttem el a meghallgatásra, hogy magamnak bizonyítsak, és nekem ehhez az is elég, ha a zsűri elé állhatok majd, és pozitív kritikákat kapok tőlük. Egy ideig egyáltalán nem is énekeltem, de néhány hónapja újra elkezdtem, és ma két dalt is hoztam magammal.