2024. május 20., hétfő

140 kilós marihuána fogás

Palicsi, szabadkai és zombori személyek is a letartóztatottak között

Összesen 14 zsák, mintegy 140 kilogramm marihuánát koboztak el a bűnügyi rendőrség dolgozói együttműködve a szervezett bűnözés elleni szolgálat kábítószer-ellenes osztályával és a kraljevói, szabadkai és zombori rendőrséggel. Ezzel a rajtaütéssel a rendőrség egy újabb kábítószer-csempész vonalat vágott át sikeresen.

A rendőrségi akció során több személyt is letartóztattak: F. L. (1971) peći illetőségű személyt, aki Koszovó területén szervezte meg a kábítószer beszerzését, a Podujevo melletti Donja Dubica-i H.D. (1978) a beszerzésben vállalt szerepet és a szállítmányokat felügyelte. A zombori V.G. (1976) volt felelős a szállítmány Szerbiából az Európai Unió országaiba való bejuttatásáért, a palicsi M.M. (1959) saját családi házában őrizte a kábítószert, míg a szabadkai T.B. (1968), olyan „futárok” felkutatását és alkalmazását végezte, akik átszállították az anyagot Szerbiából az EU területére és megszervezte a szerb-magyar országhatár közelében annak tárolását.

A rendőrségi közlemény szerint alapos annak a gyanúja, hogy e csoport tagjai Koszovó területén szerezték be a marihuánát, megszervezték a „futárok” hálózatát és közvetítőket verbuváltak, akik rejtegették azt, majd egy részét eladták Szerbia területén, a többit pedig az EU-ba csempészték be, elsősorban Magyarországra, Ausztriába és Németországba.

A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, amelynek leteltével a szabadkai Felső Bíróság vizsgálóbírája elé állnak.