2024. május 18., szombat

Leszúrta a betörőt

Az elmúlt éjjel meggyilkoltak egy 30 év körüli férfit Belgrádban. Az eddig megjelent sajtóinformációk szerint egy betörőről van szó, akit annak a háznak a tulajdonosa ölt meg, ahova az áldozat betört. A férfit ötször hátba szúrta a ház tulajdonosa.

Nada Macura, a belgrádi mentősök szóvivője elmondta, a helyszínre kiérkezett mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. Macura elmondása szerint az eset Žarkovo településen történt, valamivel éjfél után.

Belgrádi sajtóinformációk szerint a férfi betört a házba, míg a tulajdonos otthon volt feleségével és két gyerekével. A házigazda tetten érte a betörőt, akinél egy csavarhúzó volt, dulakodni kezdtek, öt késszúrással megsebesítette – az állítólag hosszú bűnlajstrommal rendelkező, többek között rablás miatt körözött – betörőt. A betolakodó elmenekült, de mintegy kétszáz méter megtétele után holtan összerogyott.

Hogy mi lesz a háztulajdonos sorsa, a negyvennyolc órás rendőri őrizetbevétel után derül majd ki – az ügyész vádat emelhet ellene, de önvédelemnek is minősítheti az esetet.