2024. május 7., kedd

Immár villamosmérnökök és gépészmérnökök is jelentkezhetnek

Kibővült a mester tanári képzés, idén már nemcsak mérnök informatikus tanári, hanem villamosmérnök tanári és gépészmérnök tanári képzést is szerveznek Szabadkán – A helyek államilag támogato

Az Óbudai Egyetem ismét pályázatot hirdet Szabadkán olyan hallgatók számára, akik mérnöktanári, azaz mester tanári szakképesítést szeretnének szerezni mint mérnök informatikus tanár, villamosmérnök tanár vagy gépészmérnök tanár. Mérnök informatikus tanár képzési lehetőség tavaly nyílt először, a kétéves képzés első évét 14-en fejezték be. Idén most ismét lehetőség van mérnök informatikus tanár képzésre, emellett most villamosmérnök tanár és gépészmérnök tanár képzésre is, s ezúttal a képzések államilag támogatottak is.

A kétéves képzés kihelyezett levelező tagozat formájában zajlik, az órák többségét a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tartják. Ahogy azt Jeges Zoltán koordinátortól megtudtuk, a képzés mesteri fokozat megszerzését biztosítja, valamint 36 kreditpontot biztosít pedagógiából, pszichológiából és oktatási gyakorlatból, tehát jogosulást a középiskolai oktatáshoz, emellett pedig természetesen a képzés azt is bizonyítja, hogy a tanár magyarul is elő tud adni. A képzésre jelentkezhetnek okleveles villamosmérnökök, okleveles gépészmérnökök, okleveles informatikusok, valamint a szabadkai Műszaki Szakfőiskolán oklevelet szerzett informatikus mérnökök, villamos mérnökök és gépészmérnökök. A szabadkai képzést az Óbudai egyetem akkreditálta, és az Óbudai egyetem együttműködési szerződést is aláírt az Újvidéki Egyetemmel és a Mihajlo Pupin Műszaki Karral, amely szerződések tartalmazzák az okleveleket kölcsönös elismerési kötelességvállalását.

25 hallgató számára van szabad hely, jelentkezni augusztus 12-ig lehet, információ a zsolt.vinkler@magister.uns.ac.rs vagy a rumenyakovity@mnt.org.rs e-mail címen is szerezhető, de a tanítóképző kar honlapján – www.magister.uns.ac.rs – is lehet a képzésről bővebben olvasni, itt megtalálható a jelentkezési lap is.