2024. május 5., vasárnap

A topolyai labdarúgás ünnepe

Pontosan száz éve annak, hogy Topolyán megalakult az első labdarúgóklub, Topolyai Sport Club (TSC) néven. E jeles évforduló alkalmából ünnepséget szervez a Topolya FK, és meg fog jelenni egy monográfia is.

A klub háza táján már most nagy készülődés folyik, számos mester dolgozik a stadion rendbetételén és megszépítésén. Palágyi Szabolcs, a klub elnöke elmondta lapunknak, hogy az ünneplés könyvbemutatóval fog kezdődni.
– Az idén, 2013-ban századik születésnapját ünnepli a topolyai labdarúgóklub, és ezt szeretnénk méltón megünnepelni. Az ünnepségre október 15-én fog sor kerülni, és elsőként az elmúlt 100 száz év topolyai labdarúgását feldolgozó monográfiát fogjuk bemutatni a múzeumban 11 órától. A könyv szerzője Táborosi László,  sok adatot tartalmaz, valamint gazdagon  illusztrált – számolt be Palágyi, majd elmondta, hogy délután két ünnepi mérkőzést fog játszani a Topolya FK, délután 2 órakor a pionír csapat, 3 órától pedig a felnőttcsapat fog megküzdeni a belgrádi Partizánnal.
Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a jubileum apropóján a klub megváltoztatja a nevét.
– Az idén úgy döntött a klubunk, hogy tisztelve a mögöttünk lévő éveket, felvesszük a TSC nevet. A TSC, azaz Topolyai Sport Club volt az első hivatalosan bejegyzett futballklub Topolyán. A bajnokságot még nem tudjuk ezen a néven elkezdeni, mert nem készültek el a szükséges iratok, de a bajnokság tavaszi részét már TSC néven fogjuk lejátszani – nyilatkozta Palágyi.
Október 15-én Topolyán minden egy kicsit a fociról fog szólni. Ha valaki ezen a napon levelet ad fel a postán, akkor egy különleges pecsétet fognak ráütni, amely csak egy napig lesz használatban, és a topolyai labdarúgás kerek évfordulójának állít emléket.