2024. május 2., csütörtök

Családi zuhanás

Újvidéken az elszegényedett emberek mindent megtesznek, csakhogy egy kis pluszpénzhez jussanak. Újabban a vízelvezető csatornákba zuhannak, és kisebb sérülésért jókora kárpótlást követelnek a várostól.

A Klisán rövid idő alatt egy családból hárman is egy fedél nélküli vízelvezető csatornába estek, és ezért 300 000 dinárt „zsebeltek be” a várostól. A csatornába először egy kislány esett bele, majd a szintén kiskorú testvére is „pórul járt”. Nem sokkal ezután a nagymamájuk is a vízelvezető csatorna „áldozata” lett. Mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek. A balesetek után beperelték a várost, a bíróság a javukra döntött, ilyen módon összesen 300 000 dinárt kaptak. A klisai családon kívül többen is élnek ezzel a lehetőséggel, még 226 bírósági eljárás folyik a Városi Vízművek ellen – írja a 24 sata hírportálja.

– Összesen 226-an perelték be a Városi Vízművek közvállalatot, kárpótlást követelve a fedél nélküli vízelvezető csatornákba esés miatt elszenvedett balesetekért. Abban az esetben, ha minden pert elveszítenénk, 70 millió dinárt lennénk kötelesek kifizetni – mondták a vízművekben, majd hozzátették, eddig több mint 4 millió dinárt fizettek ki kárpótlás címén.
Sokan valóban pórul járnak a nyílt csatornák miatt, de olyanok is vannak, akik anyagi haszonhúzást látnak a dologban.
– Az ilyen pereket a polgárok 90 százaléka megnyeri. Ez azt jelenti, hogy ha pert indítanak, feltehetőleg biztos pénzhez jutnak – magyarázta egy újvidéki polgár. Ő is beperelte a várost és jókora pénzösszeget vágott zsebre.

A csatornákba zuhanás mellett az újvidékiek egy időben tömegesen kutyaharapás szimuláltak. Ilyen esetekben a Čistoća közvállalatot perelték, és ez is kiváló lehetőséget nyújtott, hogy kis pluszpénzhez jussanak. Miután rájöttek a turpisságra, a bíróságon fokozott egészségügyi szakértői vizsgálatokat vezettek be.
A „kutyaharapásos biznisz” odáig fajult, hogy Klisán egy fiatalokból álló csoport egy döglött kutya koponyáját adta „bérbe”, amellyel szimulálni lehetett a harapást. Ezenkívül egyesek körzőkkel is szurkálták magukat, mert állítólag ez is hasonlít a kutyaharapás nyomára.