2024. április 23., kedd

Megmaradtam vajdasági magyarnak

A Kontaktzóna legutóbbi vendége Fenyvesi Ottó volt

– Újvidéken éltem 37 éven keresztül, 15 évet az újvidéki rádió lemezlovasaként dolgoztam. Különféle rockzenei műsorokat készítettem, és ezeket a szilánkokat később feldolgoztam a költészetemben. A hatvanas években volt a nagy rock & roll bumm, amely zsigerekig hatást gyakorolt rám, azóta az én életemben nagyon fontos a rockzene – nyilatkozta Fenyvesi Ottó.
– A veszprémi Vár Ucca Műhely c. folyóiratban nagy előszeretettel közöltem vajdasági magyar fiataloknak a szövegeit, mint például Bencsik Orsolyáét, Barlog Károlyét, Terék Annáét stb. Noha Veszprémben élek, megmaradtam vajdasági magyarnak, és figyelemmel kísérem az itteni fiatalok munkásságát – mondta a gunarasi származású költő.
– A Kontaktzóna rendezvénysorozat tavaly indult nagyon változatos szereplőkkel, többek között magyarországi kollégiumi csapatok látogattak hozzánk, szerveztünk könyvbemutatókat, vendégtanárok tartottak előadást, író-olvasó találkozókat szerveztünk. A vajdasági magyar irodalom jeles képviselőit szeretnénk bekapcsolni a Kontaktzóna rendezvényeibe. A következő vendég Müller Péter, a Pécsi Tudományegyetem tanára, teatrológus jövő héten csütörtökön 11 órakor tart előadást – tudtuk meg dr. Csányi Erzsébet, az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Tanszékének a vezetőjétől.