2024. május 2., csütörtök

Bővül a Pro Media csatorna kínálata

Ma indul a Célkeresztben című közéleti magazinműsor

Zentán a Sabotronic, Adán pedig a Voysat kábeltelevíziós hálózatán már huzamosabb ideje közvetít helyi jellegű közérdekű és művelődési rendezvényeket a Pro Media kábeltelevíziós csatorna, mától pedig újabb műsorokkal bővül a csatorna kínálata. Elkezdik ugyanis sugározni a Célkeresztben című kéthetente jelentkező közéleti magazinműsorukat, amely a két szomszédos község, Ada és Zenta lakossága mindennapjainak legmeghatározóbb kérdéseit dolgozza föl, a mindennapok emberének szemszögéből nyújtva betekintést az adott problémakörbe.

A műsor készítői odafigyelnek arra is, hogy az adások egyszerre legyenek tájékoztató jellegűek és szórakoztatóak. A műsorban az adott témához kötődő stúdióbeszélgetések mellett komoly szerepet kapnak a jelentős eseményekről készülő tudósításaik is. A mozaikszerűen felépített műsorstruktúra ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy az adásokban különféle szórakoztató és szabadidős tevékenységekhez kötődő témák is helyet kapjanak. A magazin szerkesztője és műsorvezetője Máriás Endre, rendezője pedig Ürményi Frigyes lesz. Az adások elkészítésében közreműködik még Gajo Gábor, Huszák Gábor és Ürményi Róbert is.

A műsor első adását ma délután 5 órai kezdettel tekinthetik meg a Sabotronic hálózatának felhasználói, Adán ugyanezen a napon fél órával később sugározzák. A műsor ismétlését Zentán csütörtökönként és vasárnaponként 9 órától, Adán szerdánként 9, vasárnaponként 2 órától tekinthetik meg a tévénézők.
A magazinműsorral váltakozva az Adai Színtársulat Art Café Club című programsorozatán készült felvételeket sugározzák majd, úgyszintén keddenként. A műsorban különféle művészeti témájú beszélgetések hangzanak el. A kéthetente jelentkező műsor készítésében a fentebb említettek mellett részt vesznek az Adai Színtársulat fiataljai is.
Ezzel a műsorral azonos napokon jelentkezik a csatorna Like! című ifjúsági műsora is, amelyet a zentai Emlékiskola médiacsoportjának tagjai készítenek a zentai székhelyű Z-11 Polgári Egyesület, a Pro Media, valamint a TM-People International Kft. szakembereinek irányításával.