2024. április 27., szombat

A valós és tartós kapcsolatokért

DKMT-HÍD Ifjúsági Iroda nyílt Magyarkanizsán

A Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége együttműködve Magyarkanizsa Község Ifjúsági Tanácsával megnyitotta ifjúsági irodáját a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban. A DKMT-HÍD projekt célja, hogy magyarországi, szerbiai, valamint romániai ifjúsági irodák bevonásával olyan hálózatot hozzon létre, amely határokon átívelve hangolja össze ezen négy folyó által behatárolt régió ifjúsági tevékenységét. A program célja továbbá, hogy a határon túli magyar fiataloknak lehetőséget biztosítson bekapcsolódni a magyarországi és európai ifjúsági és civil szférába, valamint hogy teret engedjen az összefogásnak, az információcserének, illetve a határokon átnyúló egyéb projektek megvalósulásának.

Dr. Bene Tamás, a DKMT Eurorégió Ifjúsági Szövetségének elnöke kifejtette, hogy a projekt által megnyitott ifjúsági iroda olyan témákban tud információkat nyújtani, mint a fiatalok képzési, oktatási és munkalehetőségei, valamint elősegíti a sporttal, kultúrával és szórakozással kapcsolatos tevékenységeiket, egyszóval az iroda felöleli az összes olyan területet, amelyek a fiatalok életében kulcsszerepet játszanak.

Krekuska Róbert, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Tanácsának elnöke is kifejezte abbéli reményét, hogy a projekt által létrejövő szimbolikus híd valós és tartós kapcsolatot hoz majd létre Csongrád megye és Magyarkanizsa község ifjúsági tevékenységei között.

Ugyanezen céllal a közelmúltban már Szabadkán is nyílt ilyen iroda, Magyarkanizsa után pedig Kishegyesre utaztak a vendégek, hogy ott is tovább erősítsék a régió ifjúsági hálózatának vajdasági szálait.