2024. május 3., péntek
LABDARÚGÁS – TÓTHFALU

Fiatal csapat, fiatal edző

A tóthfalusi Olimpia csapata ősszel igen szerény eredményeket ért el a Szabadkai Ligában, épp ezért a téli szünetben nem számított meglepetésnek, hogy az eddigi edző,

Ratko Pejović helyett új szakvezető után néztek, s meg is találták az adai Volford Tibor személyében, aki játékos-pályafutását az AFK-ban és a moholi Bácskában töltötte, az utóbbi négy évben pedig az adai fociutánpótlással dolgozott. Érdekesség, hogy a tavaszi első fordulóban pont Adán vendégszerepelnek majd, ami további motivációt jelenthet a fiatal trénernek.

– Ez a feladat igazi kihívás a számomra, hiszen nagyon fiatal csapatról van szó, a legfiatalabbról a ligában. A tavaszi idényben csak az lehet a célunk, hogy a ligában maradjunk, de ha ötéves időszakban gondolkodunk, mindenképpen a vajdasági rang lehet a cél. Egyébként kifejezetten kellemes úgy dolgozni, hogy az edzéseken folyamatosan 20 játékos van jelen. Ezt és a tóthfalusi feltételeket kell kihasználni – nyilatkozta a szakember.

Bontovics István elnök szerint jó húzás volt az új edző alkalmazása, hiszen a felkészülési időszakban lejátszott öt meccsen 12 gólt értek el, s mindössze 5-öt kaptak. A csapathoz néhány környékbeli fiatal játékos is csatlakozott, így Pócs a Zentából, Újházi az adorjáni Tiszából, Pekó az AFK-ból és Zsoldos a Csókából, s csak a horgosi Szalma távozott Németországba, Klagenfurtba.

– Jó eredményeket várok, már az adai meccstől kezdve. Az őszi szezonhoz képest tapasztaltabb már a csapat, s úgy tartom, hogy senkinek sem leszünk könnyű ellenfél. Minden győzelem előbbre visz bennünket, s megkapaszkodunk a ligában – mondta az elnök.