2024. május 3., péntek
OROMHEGYES

Villany helyett tűzzsonglőrök

A Természetvédelmi Világalap (WWF) az idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Föld óráját, a világ legnagyobb akcióját, amelynek keretében arra kérik a háztartásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A magyarkanizsai községben az oromhegyesi Zöldszem Környezetvédelmi Egyesület idén is szervez megmozdulást, amelyhez csatlakoznak a falu általános iskolájának hetedikes és nyolcadikos diákjai is. Az oromhegyesi környezetvédők az áramszolgáltató közreműködésével 29-én, szombaton este fél tíztől fél tizenegyig szimbolikusan kikapcsolják a falu közvilágítását, s ez idő alatt a Faluház nyári színpadán tűzzsonglőrök, dobosok és didgeridoosok (ausztrál őslakos fúvós hangszeren játszók) szórakoztatják játékukkal a jelenlévőket.

A szervezők kérik Oromhegyes és a környező települések lakosságát, hogy minél többen legyenek részesei a rendhagyó eseménynek.