2024. április 28., vasárnap

Lépésről lépésre a tehetséggondozás útján

Tehetséggondozó program volt a hétvégén az óbecsei Than Emlékházban

Az elmúlt hétvégén első alkalommal tartottak tehetséggondozó műhelymunkát a Than Emlékházban, amelyen az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola tanulói a fizikával és a csillagászattal kapcsolatosan mélyíthették el tudásukat.

Szombaton dr. Vince István belgrádi csillagász, egyetemi tanár tartott előadást a Napról, majd a gyerekek Andruskó Adorján óbecsei amatőr csillagász udvarában végezhettek teleszkópos vizsgálatot a Jupiterről és négy holdjáról. Másnap a tanulók Dobó László horgosi fizikatanárnak a bolygókról és a csillagokról szóló színes előadását hallgathatták meg, majd Muhi Béla újvidéki okleveles fizikussal, a vajdasági tehetséggondozás meghatározó személyével végezhettek izgalmas kísérleteket. A nap Apró Bakai Magdolna okleveles pszichológus által összeállított képesség- és kreativitásmérő tesztek kitöltésével ért véget.

A Lépésről lépésre a tehetséggondozás útján című program a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló pályázatnak köszönhetően jött létre.