2024. április 28., vasárnap

Hétvégi programok

Lakodalom itt is, ott is… – Szombaton 18 órától a magyarkanizsai Művészetek Háza nagyszínpadán a Cnesa OMI szervezésében a szabadkai Népkör MMK Róna táncegyüttese bemutatja Lakodalom itt is, ott is… című műsorát. A műsor fő szála egy szerelmes történet, ahol bemutatják a párok egymásra találását egészen a menyegzőig. A műben részletesen bemutatásra kerülnek a bácskai Duna mente lakodalmas hagyományai, ebből is kiemelve a legdélebbi palóc település, Kupuszina tánckincsét. A belépés díjtalan.
Cantelina – A magyarkanizsai Cantilena kamarakórus húsvéthoz kötődő egyházi énekeket ad elő április 6-án a zentai Szent István-kápolnában, a szentmise után. Előző nap, szombaton 15 órától Felsőhegyen a Szent József-templomban, 18 órától pedig a kevi Móra István Művelődési Egyesületben lépnek fel.
Kiállítás Tornyoson – Szombaton 15 órától a Tornyosi Könyvtárban Alkotósarok címmel az újvidéki Művészeti Akadémia másodéves hallgatóinak: Horvát Juliannának (Zenta), Vajda Emesének (Ada) és Buljovčić Nikoletának (Zentagunaras) nyílik kiállítása.
Könyvbemutató Magyarkanizsán – Vasárnap 17 órától a József Attila Könyvtár és a Regionális Kreatív Műhely szervezésében könyvbemutató lesz a magyarkanizsai Art Caféban. Németh István vajdasági író Fordulat után c. művéről beszélget a szerzővel Sági Varga Kinga szerkesztő és Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó igazgatója.
Nyuszifutás Horgoson – Vasárnap 14 órától gazdag programmal várja a gyerekeket a Fészek nagycsaládosok egyesülete a horgosi Túrú-tanyán. A hangulatos húsvéti játékok közt lesz nyuszifutás, tojásfestés, valamint kézműves-foglalkozások és bábelőadás.