2024. május 5., vasárnap

Készülnek a majálisra Magyarkanizsán

Főzőhely már foglalható

A magyarkanizsai idegenforgalmi szervezet és az önkormányzat szervezésében idén is megrendezik a majálist, ezúttal azonban nem a Népkert, hanem a Tisza-part ad otthont a kétnapos rendezvénynek. Ez a majális nemcsak a helyszínét illetően fog különbözni az eddigiektől, hanem abban is, hogy a szervezők ezúttal nem nagyszabású színpadi produkciókra és neves előadók meghívására fordítják a rendezvényre szánt összeget, hanem arra, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt találjanak megfelelő szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket.

A teljes programterv egyelőre még nem készült el, de az már biztos, hogy a rendezvényre látogatóknak a kemping területén 20 kijelölt főzőhelyet tudnak biztosítani 750 dinárért, amely magában foglalja a főzéshez szükséges tűzifát, valamint 3 kg marhahúst. Akik nem kívánnak maguknak főzni a helyszínen, azoknak fél áron kínálnak majd főtt ételeket.

Emellett a kanizsai majálisozóknak egyedülálló módon lehetőségük nyílik arra is, hogy a levegőből csodálhassák meg a várost, mivel hőlégballonozni is lehet majd 2400 dinár helyett ezúttal személyenkénti 1200 dináros áron. Az összeg másik felét az önkormányzat állja. Természetesen, ha az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, a hőlégballonozás elmaradhat.

Mindezek mellett vidámpark, kirakodóvásár, lovas- és íjászbemutató, kézműves-foglalkozások, bérelhető négykerekű „kerékpárok”, sétahajó és sok egyéb érdekesség fogja majd várni az arra látogatókat.

Aki főzőhelyet szeretne foglalni, illetve hőlégballonozást tervez, annak előfoglalást kell tennie a korlátozott létszám miatt. Ezt a magyarkanizsai idegenforgalmi szervezet 15-ös irodájában tehetik meg a Cnesa épületében (Fő tér 9.), valamint a 024/875-414-es telefonszámon.