2024. május 3., péntek

Két járművet kaptak a zombori mentősök

Bécs városa két használt rohamkocsit ajándékozott a zombori mentőszolgálatnak. Az osztrák fővárosban 300 000 megtett kilométer után lecserélik a mentőkocsikat, a minap Zomborba érkezett két jármű ennek a távnak a felénél tart, vagyis 150 000 kilométer van mögöttük. Ezeknek a járműveknek az ára új korukban 150–160 ezer euró.

Az adomány a bécsi és a zombori mentőszolgálat huzamos együttműködése révén került Zomborba. A szakmai együttműködés keretében tegnap kétnapos traumatológiai képzés indult Zomborban, ami immár a harmadik ilyen továbbképzés. A helyi mentősök azt tervezik, hogy az osztrák szakemberek vezette kurzusokat kibővítik, hogy Szerbiában mindenütt azonosan magas szinten láthassák el a sérülteket.

A két ajándék jármű fölszerelése jelenleg a legkorszerűbb. Ennek kapcsán emelte ki a gépkocsik átadásakor dr. Úri Emese, a zombori Egészségház igazgató asszonya, hogy a város nem csupán két mentőjárművet kapott, hanem velük olyan életmentő fölszereléseket, amilyenekkel eddig nem rendelkezett a mentőállomás.