2024. május 4., szombat

Sikerült fennmaradnunk

A Vajdasági Gazdasági Kamara díjkiosztója Újvidéken

A Vajdasági Gazdasági Kamara díjával 1964 óta jutalmazzák a jelentős gazdasági eredményt felmutató vállalatokat és vállalkozókat. Az idén 13 vállalat és 6 vállalkozó érdemelte ki a kamara díját. Tegnap Újvidéken, a Vajdasági Gazdasági Kamara tanácstermében a következő vállalatok képviselői vehették át a rangos kitüntetést: a šimanovci Termomont kazángyár, a rumai Mitas gumiabroncsgyár, a kukujevci Agropapuk húsfeldolgozó vállalat, a Szabadkai Állatorvosi Intézet, a zentai Senta-Promet kereskedelmi lánc, a nagybecskereki Dijamant növényiolaj-feldolgozó gyár, a palánkai Tarkett parkettagyár, az inđijai IGB Automotive Comp zöldmezős beruházó, a pancsovai Transnafta kőolajat és kőolajszármazékot forgalmazó üzem, az újvidéki Swisslion Group élelmiszergyár, a zentai TE-TO cukorgyár, az újvidéki Panonske Termoelektrane-Toplane elektromosáram-fejlesztő és távfűtő vállalat és a zsablyai Šajkaška cukorgyár. A vállalkozók közül Mihajlo Stojkov, az újvidéki Stojkov Nyomda igazgatója, Milinko Cicmil, az újvidéki Promont Group vízvezetékkarbantartó vállalat igazgatója, Dragan Đajić, a maglići Maglić mezőgazdasági vállalat igazgatója, Bús Ilona, a magyarkanizsai Tisacoop élelmiszerforgalmazó cég igazgatója, Fazekas Tibor, a szabadkai Suboticatrans utasszállító vállalat vezérigazgatója és Vesna Vučurević, az újvidéki Univerexport kereskedelmi lánc elnöke vehetett át díjat.

Bús Ilonát, a magyarkanizsai Tisacoop élelmiszerforgalmazó cég igazgatóját és tulajdonosát a siker kulcsáról kérdeztük.

– Egy fiatal, agilis csapattal kezdtük 1990-ben, és azóta is ezzel a kollektívával a kereskedelem és a szakma iránti szeretettel igyekszünk mindig fejleszteni. Fontos, hogy mi családi vállalkozásként nem használjuk fel a vállalkozásból származó pénzt, hanem tudásunkat, munkánkat és a fejlődéshez szükséges eszközt adjuk bele. 2012-re már egy korszerű logisztikával rendelkező céget sikerült kiépítenünk – mondta Bús Ilona.

Fazekas Tiborral, a szabadkai Suboticatrans utasszállító vállalat vezérigazgatójával a díjról beszélgettünk.

– Ez a díj nemcsak az én munkámat, hanem munkatársaim munkáját is dicséri, és elnyerése nagy megtiszteltetés számunkra. Valójában ez a díj nem csak a múlt évben elért eredmények elismerése, hanem az időnkénti szélmalomharcé is, amelyet már tíz-egynéhány éve folytatok a munkatársaimmal. Szerbia és Vajdaság gazdasága nehéz időket él, de nekünk valahogy sikerült fennmaradnunk. Ez nehéz feladat volt, mivel még nincs szerződésünk a helyi önkormányzattal. Az utasszállító szakmában a legfájóbb pont az üzemanyag-függőség, hiszen itt nagy áringadozások vannak. De minden nehézség ellenére sikerül fejleszteni, például a tavaly alakítottuk ki a jegykiadó és a közlekedéskövető rendszert. A fejlesztés jelentős eredmény nem csak a mi cégünk, hanem a szabadkai polgárok számára is – nyilatkozta Fazekas Tibor.