2024. május 3., péntek

Nyilas Mihály húsvéti köszöntője

Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester kedden sajtótájékoztatón mondta el a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó gondolatait. A polgárokhoz intézett köszöntőjében a családi körben megélt ünnep fontosságára mutatott rá:

– A húsvét a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepe, vallásunk tartóoszlopa. Megerősíti hitünket abban, hogy minden küzdelemnek megvan az oka, az értelme és végül a jutalma.

Megerősít bennünket abban, hogy jobb jövő vár ránk, mint amit magunk mögött hagytunk.

A család ünnepe is, hiszen az ünnephez kötődő szokások összekovácsolják a generációkat és egész közösségünket. Gondoljunk csak a tojásfestésre, a közös ünnepi ebédre, a locsolkodásra. Szívből kívánom mindannyiuknak, töltsék a húsvétot szeretteik körében, és varázsolják olyanná, mint amilyennek azt megálmodták. A hagyományokat megőrizve és gyermekeinkre átörökítve. Az ünnep töltsön fel mindannyiunkat reménnyel, bizalommal, energiával és kitartással, hogy utána a hétköznapokban egymásra jobban odafigyelve és megerősödve tovább dolgozzunk családunkért, önmagunkért, közös jövőnkért. Kívánok mindannyiuknak áldott, békés húsvéti ünnepeket! – mondta többek között Nyilas Mihály.