2024. május 3., péntek

Húsvéti ajándék az időseknek

A Magyarkanizsai Vöröskereszt húsvét ünnepén sem feledkezik meg az idősekről. A szervezet keretében működő nyugdíjasklub tagjai idén kézzel díszített tojásokkal színesítették azt a kis szörpöt és harapnivalót tartalmazó ajándékcsomagot, melyet a Vöröskereszt ifjú aktivistái a napokban kézbesítenek az időseknek.

– Elsősorban olyan személyeknek küldünk csomagot, akik házhoz kötöttek, esetleg valamikor maguk is a Vöröskereszt tagjai voltak. A községben összesen 130 csomagot osztanak szét a fiatalok, akik az időseket látogatják egész évben – mondta Hodik Erzsébet, a Vöröskereszt képviselője. Az ajándékozási akcióban nemcsak a fiatalok vettek részt, hanem az úgynevezett szépkorúak klubját is bevonták, akik a Vöröskeresztben szerda délutánonként gyűlnek össze, hogy együtt hasznosan, kreatívan és segítőkészen töltsék idejüket. A főként nyugdíjasokból álló klub nagy műgonddal készítette az ajándékcsomagokhoz járó dekorációt, de a kézműves-foglalkozások mellett egész évben tartanak egészségügyi kiselőadásokat, vérnyomásmérő akciókat is. A klub nemcsak Magyarkanizsán, hanem Horgoson is működik, ott minden második kedd délelőtt gyűlnek össze a helybeli aktivisták.

– A klubhoz bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, szeretne kreatív segítőmunkában részt venni, általában 8-10 fő mindig részt vesz ezeken az összejöveteleken. Az ünnep miatt ezen a héten elmaradt a találkozó, de a jövő héten folytatjuk a munkát, és már a Vöröskereszt hetére fogunk készülni – tette hozzá Hodik Erzsébet.