2024. május 7., kedd

Akcióban a diákok

A zentai Emlékiskolában megtartott papírgyűjtésen csaknem kilenc tonna papír gyűlt össze

Nagyszabású papírgyűjtési akciót tartottak a zentai Emlékiskolában, ahol ezúttal összesen 8959 kg papírt gyűjtöttek össze a diákok, akik a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy lelkesedéssel vettek részt az akcióban. A befolyó összeget az osztálytermek ajtóinak felújítására szeretnék fordítani.

A papírgyűjtési akció amellett, hogy konkrét haszonnal jár az intézmény számára, hiszen az abból befolyó összeget minden évben az iskolának és környékének szebbé tételére fordítják, kiváló lehetőséget kínál a közösségépítésre is, hiszen a diákok sok esetben már napokkal korábban megkezdik a papír összegyűjtését annak érdekében, hogy az osztályuk minél jobb helyen végezhessen a végső összesítéskor, sőt, az akcióba a diákok mellett gyakran a szülők is bekapcsolódnak, hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Szénási Oszkár, az Emlékiskola igazgatóhelyettese. Hozzátette, a tavalyi papírgyűjtési akció során felgyülemlett papír eladásából befolyó összeget az iskola udvarában található padok felújítására fordították, idén pedig az osztálytermek ajtóit szeretnék felújítani, ezzel is szebbé és barátságosabbá téve a diákok számára azt a környezetet, amelyben az idejük nagy részét töltik.

A diákokat a tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is nagymértékben motiválták a jutalmak is, hiszen a legtöbb papírt gyűjtő osztály tagjai közös pizzázáson, a második helyen végző osztály tanulói közös fagylaltozáson, a harmadik helyezett osztály diákjai pedig közös palacsintázáson vehetnek részt. Az eredmények összesítését követően az alsósok között az első helyezést a 4. c osztály szerezte meg 1374 kg, a másodikat a 3. c 892 kg, a harmadikat pedig az 1. c 874 kg papírral. A felsősök mezőnyében az első helyen a 7. b végzett 746 kg, a másodikon a 6. c 655 kg, a harmadikon pedig a 7. c 556 kg papírral.