2024. május 1., szerda

Csehországi vendégek Magyarkanizsán

A magyarkanizsai közigazgatási hivatalból kapott közlemény szerint a csehországi Hradec Králové-i kerület vezetői a közelmúltban Magyarkanizsán jártak.

Roman Grossman regionális és helyi fejlesztési szakértő, a Grossmanagency tanácsadó iroda képviselője, Karel Šimek, a stratégiai tervek szakértője, Pavel Šubrt regionális projekttanácsadó a CIRI fejlesztési ügynökségtől szakmai találkozóra jöttek Magyarkanizsára. A vendégeket Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester és Fejsztámer Róbert, az ICR igazgatója fogadta.

A szakmai találkozón elemezték a község fejlesztési stratégiáját, továbbá több szakmai területen – önkormányzati fejlesztések, idegenforgalom, felkészülés az előcsatlakozási feladatokra – is egyeztetésre került sor.

A következő lépés egy közös fejlesztési projekt kidolgozása lesz, amely az önkormányzati alkalmazottaknak nyújt segítséget az uniós projektekben való eligazodásban.

Emellett a vendégek felajánlották segítségüket egy megfelelő csehországi település kiválasztásában, mely településsel községünk közös projekteket tud majd megvalósítani.

A látogatás előzménye volt, hogy Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester a Hradec Králové-i kerület vezetőivel találkozott Csehországban – áll többek között a közleményben.