2024. május 5., vasárnap

Az áldozat barátját gyanúsítják a kaluđericai gyilkosság elkövetésével

A rendőrség három személyt tartóztatott le a tizenhat éves kaluđericai Marko Jakovljević meggyilkolásában való részvétel gyanújával. Egyikük az áldozat bátya, ugyanakkor a Večernje Novosti belgrádi napilap értesülései szerint a gyilkos lövést Strahinja Blagojević (1995), Marko barátja adta le. A rendőrség illetékes munkatársai mindhárom előállított fiatalember kezét és ruházatát megvizsgálták, hogy melyikükön találnak lőpornyomokat. Állítólag egyedül Strahinján találtak lőpornyomot. A fiatalember tagadja, hogy ő húzta volna meg a ravaszt, a Novosti szerint azt állítja, hogy a pisztolyt utoljára Miloš Jakovljević, Marko bátyjának a kezében látta.

A belgrádi Felső Ügyészség 30 napig terjedő előzetes letartóztatást rendelt el Strahinja Blagojevićnek, és elindította ellene a vizsgálati eljárást. A másik két gyanúsítottat, Miloš Jakovljevićet és Đ.S.-t (1995) szerda délután kezdte el kihallgatni az ügyészség.

Emlékeztetőül: hétfő este a kaluđericai Aleksa Šantić Általános Iskola udvarában géppisztolyból leadott lövés végzett Marko Jakovljevićtyel. A gyilkosság megtörténtét követően a fiú édesapja és mások is azt állították, hogy a fiú néhány barátnőjével az iskolaudvarban üldögélt egy padon, amikor egy arra közlekedő gépkocsiból ismeretlen személyek rálőttek. A későbbi nyomozás során azonban megállapították, hogy a lövéseket mégsem a gépkocsiból adták le.