2024. július 6., szombat

Vasárnap traktorfesztivál

Az oromhegyesi Atlantis Garden diszkó hagyományos Traktorfesztiválját május 11-én hetedik alkalommal tartják meg a népszerű diszkó területén. A 8 órakor esedékes megnyitót követően a traktorok az idén is felvonulnak Oromhegyes utcáin, fél tíztől pedig elkezdődnek a versenyek is. A traktoristák járműveikkel időre történő eszközkapcsolásban, tolatásban, gyorsulásban, súlyhúzásban, köttetésben és sártaposásban vetélkedhetnek egymással, kiderül, ki lesz a legerősebb sofőr, sőt traktorszépe-választást is tartanak. A délben kezdődő ebédszünetet, a kultúrprogramot és a Sógorok együttes fellépését követően 14 órakor rendezik meg a versenyek döntőit, 16.30-kor pedig minden kategóriában kihirdetik a legjobb traktoristákat. Ezután 17 órától Vastag Csaba többszörös Fonogram díjas énekes, a Popdaráló televíziós műsor egyik vokalistája, az X-Faktor tehetségkutató műsor 2010-es győztese ad koncertet. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így számukra lovaglási, arcfestési lehetőséget és különböző versenyeket is szerveznek malac- és kecskefogásban, zsákban ugrálásban és rodeóbikagolásban.

A traktorral érkezőknek reggelit és ebédet biztosítanak a szervezők, és megajándékozzák őket a fesztivál reklámpólójával is. Az érdeklődők a 063/596-770-es mobilszámon nevezhetnek be a versenyre.

A rendezvény fő szervezője az Ép Testben Élő Hagyomány civil szervezet, a főtámogatója pedig a magyarkanizsai község önkormányzata. A további támogatók közé tartoznak még az oromhegyesi helyi közösség, az Agro Tech, a Kontakt és a Sentapromet vállalatok.