2024. május 19., vasárnap

Bántalmazták az oromhegyesi diszkó előtt elhunyt fiút?

Az egyik barátja szerint igen, viszont a diszkó közleménye szerint a biztonságiak nem bántalmazták a kabátlopással gyanúsított kamaszt

Egymással igencsak ellenmondásos információk láttak napvilágot a szombat hajnalban fél négykor, az oromhegyesi Atlantis Garden Club előtt történt halálesettel kapcsolatban. A csantavéri illetőségű, de az utóbbi néhány hónapban Tornyoson tartózkodó 16 éves R. A. nem hivatalos értesülések szerint szóváltásba keveredett a diszkó biztonsági személyzetével, majd pedig hirtelen rosszul lett, hányni kezdett, elveszítette az eszméletét. Annak ellenére, hogy a mentők gyorsan megjelentek és igyekeztek megmenteni az életét, már csak a halál beállták tudták megállapítani. A kiskorú fiú testét Újvidékre szállították, s ezt követően állapítják meg a halál okát, de a terepi orvosi csoport megállapította, hogy a fiú első látszatra nem szenvedett el fizikai sérüléseket, s erőszaknak sem volt nyoma.

Szombaton az Atlantis Garden diszkó hivatalos csoportjának oldalán megjelent egy közlemény az esettel kapcsolatban, miszerint péntek este néhány fiatalt kabátlopáson értek, a rendőrség a klub előtt felvette a tettesek adatait és jegyzőkönyvet írt róla. Amikor a rendőrség és a biztonságiak jelenlétében az egyik fiatal azt akarta megmutatni, hová dobták a lopott kabátokat, hányni kezdett. A közleményben az is megjelent, hogy az újvidéki boncolás eredményei megállapították, hogy a kiskorú fiú a saját hányásában fulladt meg. Ezt a közleményt egyébként azóta eltávolították a közösségi portálról. A Večernje Novosti nem hivatalos értesülésekre hivatkozva az eset kapcsán arról írt, hogy R. A-t. egy bőrkabát ellopásával gyanúsítva üldözőbe vette a diszkó biztonsági személyzete, mire ő felismerve a rá leselkedő veszélyt, kirohant a diszkóból és elrejtőzött a közeli bozótban. Azonban a biztonságiak gyorsan rá találtak és a diszkó irányába kezdték el vezetni. A szemtanúk szerint a megijedt kamaszfiú ahogyan lépkedett, hirtelen megállt, elesett és azonnal meghalt. A rendőrök kihallgatták a biztonsági személyzet tagjait, azok állítólag azt mondták, nem bántalmazták a fiút.

Munkatársunk vasárnap ellátogatott Tornyosra, ahol sikerült beszélnie a 18. életévét e hónapban betöltő K. D.-vel, aki az elhunyt kiskorú barátjának vallotta magát, s akivel aznap este együtt mentek el az oromhegyesi diszkóba. Ő is egyike volt annak a négy fiatalnak, akiket lopással gyanúsított az Atlantis Garden biztonsági személyzete. A fiatalember szerint nem igaz a diszkósoknak azon állítása, miszerint kabátokat loptak volna. Szerinte csupán azt történt, hogy R.A., mivel ittas állapotban volt, a saját kabátja helyett véletlenül egy másikat húzott magára. A fiatalember szerint a kidobók fizikailag is bántalmazták a kamaszfiút, akinek segíteni szerettek volna, de az ügy miatt kihívott rendőrök ezt nem engedélyezték. Elmondása szerint az elhunyt nagyon rendes fiú volt, senkinek sem ártott, egyébként szüleivel együtt szegénységben élt. A fiúról ugyanezt mesélte egy másik, a neve elhallgatását kérő barátja is, aki szerint R.A. mielőtt elindult volna a diszkóba, ellátogatott hozzá, és ekkor beszélgettek utoljára egymással.

– Pénteken este itt volt, s mondtam neki, hogy ne menjen diszkóba, mert valami baj lesz – mesélte, s erre R.A. azt válaszolta neki, hogy akar is menni, meg nem is, mintha csak előre érezte volna azt, hogy valami rossz fog történni vele.

Sikerült elérnünk a diszkó tulajdonosát is, aki elmondta, hogy aznap este nem tartózkodott a szórakozóhelyen, de ilyen eset még nem történt a diszkó 24 éves történetében. Hozzáfűzte azt is, hogy őszintén sajnálja, hogy egy fiatal élete így ért véget, de a rendőrségnek kell kiderítenie, hogy miképpen is vesztette életét a 16 éves fiú. A tulajdonos egyben megerősítette, hogy azon az éjszakán több kabátot is elloptak a parkolóban várakozó autóbuszból, s a rendőrök a szórakozóhely bezárása után, a diszkó előtti területen ezért vallattak ki 4-5 fiatalt, köztük a később elhunyt fiút is.

Információink szerint az elhunyt fiatalembert hétfőn temetik.