2024. május 19., vasárnap

Készül a magyarkanizsai Geneza cég új logisztikai központja

A község jelenleg egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekvő vállalata élelmiszer-ipari alapanyagok feldolgozásával, illetve forgalmazásával foglalkozik, és mintegy 20 országból importál nyersanyagokat, melyek éves mennyisége meghaladja az 5000 tonnát. A cég által forgalmazott termékek listája igen hosszú; a különböző hús-, tej- és édesipari alapanyagoktól kezdve a fűszereken, a zöldség- és gyümölcsszárítmányokon át magába foglal még teákat, csonthéjasokat, illetve a pékipar számára szükséges egyéb magvakat. Mindezek feldolgozásán kívül mára már a cég végzi ezeknek az élelmiszereknek a csomagolását is, illetve az ehhez szükséges egyéb termékek értékesítését, vagyis a többi között a konzervüvegek, a parafadugók, a teafilterek és a különböző címkék áruba bocsátását. A vállalat az évek során stratégiai partnerséget kötött több rangos külföldi céggel is, hogy termékeik értékesítésével lefedjék az egész balkáni régiót.

A cég fennállásának huszadik évfordulóját nem kisebb módon ünnepelte, mint egy új logisztikai központ kialakításával, amelynek napokon belül be is fejeződnek a munkálatai. A vállalatnak ugyanis a tavalyi évben egy nyílt árverésen sikerült megvásárolnia a valamikori magyarkanizsai kaszárnya  öthektáros területét a rajta található épületegyüttesekkel azzal a céllal, hogy ott, részben felújításokkal, részben pedig új létesítmények kialakításával, egy új raktárbázist hozzon létre. A 1,5 millió eurós beruházással a vállalat nem csupán meglévő tevékenységeit szeretné áthelyezni, és mindezt nagyobb kapacitással folytatni, hanem ott hűtőegységeket is szeretne kiépíteni. Mindezt úgy, hogy a cég, lépést tartva az EU-val, továbbra is eleget tudjon tenni a legszigorúbb minőségi és élelmiszer-biztonsági előírásoknak.

Továbbá, mint ahogyan Szecsei Bús Klára, a cég igazgatója elmondta, cégük igyekszik egyre nagyobb teret adni a hazai áruk, és hazai élelmiszerek forgalmazásának is. A logisztikai központtal pedig egyúttal azt is szeretnék elérni, hogy a tág vonzáskörzetéből, akár belföldről, akár külföldről, más befektetőket is oda tudjon vonzani, hogy ezzel is lehetőséget adjon olyan egyéb beruházásoknak, amelyek nem szükségszerűen kapcsolódnának a cég fő profiljához.