2024. május 17., péntek

„Kár lenne Bešićet feláldozni”

Safet Sušić, Bosznia-Hercegovina labdarúgó-válogatottjának a szövetségi kapitánya a Santos U21-es csapata elleni, 5:1-re megnyert felkészülési meccs során külön kitért arra a kérdésre, hogy a 22 éves Muhamed Bešićnek, a Ferencváros labdarúgójának személyében Lionel Messi, az argentin válogatott csatára külön őrzőt kap-e majd a két csapat mérkőzésén, amelyet június 16-án 0 órakor játszanak Rio de Janeiróban.

A fölényes győzelem megnövelte a bosnyák játékosok önbizalmát a csütörtökön kezdődő világbajnokság előtt.

Egy jó mérkőzést játszottunk, mindkét együttesnek voltak helyzetei, szép akciói, s sok gól született a találkozón – értékelt Sušić, aki hozzátette, hogy ez a siker jókor jött, ugyanis a játékosok a két elveszített találkozó után kishitűek lettek.

Az önbizalmunk, amelyet elveszítettünk az előző két mérkőzésen elszenvedett vereség miatt, most visszatért. A fiúk jó hangulatban vannak, s ezen a mérkőzésen is látszódott, hogy most olyan dolgokat is nyugodtan megpróbáltak, amelyeket korábban idegesen akartak megcsinálni.

A csapat két legnagyobb sztárja, Edin Džeko és Miralem Pjanić nem léptek pályára a Santos utánpótlás csapata ellen.

Senkinek sincs komolyabb sérülése, Džeko nem is sérült, őt pihentettük, mivel fáradt volt, míg Pjanić esetében nem akartunk semmiféle kockázatot bevállalni. Ha az argentinok elleni meccs holnap lenne, valamennyien pályára lépnének – mondta Sušić, aki szerint nem jó döntés lenne, ha Argentína ellen egy embert ráállítana Messire, s annak csak az lenne a feladata, hogy a világ egyik legjobb játékosát megállítsa:

Dilemma előtt állok, de azt hiszem, hogy nem jó ötlet feláldozni egy játékost csak azért, hogy őrizze Messit. Van egy játékosunk, aki kiválóan eleget tudna tenni ennek a feladatnak. Ő Muhamed Bešić, de ez a fiú erőnlétileg annyira felkészült, hogy kár lenne, ha az egész meccsen csak Messit kellene kísérgetnie. Az argentinok sztárja egy meccsen sokszor néhány percen át csak áll, nem vesz részt a játékban. Szégyen ellen erre feláldozni egy játékost. Mivel ezt nem fogjuk megtenni, Messi bizonyára élvezi majd a nagy szabadságot, azonban amint megkapja a labdát, valakinek azonnal mellette kell lennie. Ha jól emlékszem, sosem volt még olyan mérkőzésünk, amelyen egy játékosom csak az ellenfél egyik labdarúgójával foglalkozott, s Argentína ellen sem lesz ez másképp – nyilatkozta Sušić. A bosnyákoknak a már említett Argentína mellett Irán és Nigéria társaságában kell kiharcolnia a továbbjutást.