2024. július 7., vasárnap

Horgoson volt a legtöbb Vuk-díjas diák

Nagyon sikeresnek értékelte a most zárult 2013/2014-es tanévet a horgosi Október 10. Általános Iskola igazgatója, Goran Nikičić. A kispiaci és a horgosi diákok számtalan versenyen kiváló eredményt értek el, valamint az intézmény biztonsági rendszerét is sikerült bővíteni.

– Idén a diákjaink nagyon szép eredményeket értek el nemcsak községi és körzeti, hanem országos, sőt nemzetközi szinten is, amire nagyon büszkék vagyunk. A tanfelügyelő látogatása során elárulta, hogy a községből a legtöbb Vuk Karadžić-diplomát, összesen tizenötöt, a mi intézményünkben osztották ki. A diákjaink sikerei tanáraink munkáját is minősíti, ezért a ballagáson tizenegy tanárnak könyvjutalmat ajándékoztunk munkájuk megbecsülése jeléül – mondta az igazgató.

A diákok műszakiból, informatikából és magyar nyelvből országos versenyen vettek részt, utóbbi tantárgyból Varga Anikó és Somogyi Anett második és harmadik helyezést ért el. Szabó Imre hetedik osztályos tanuló első helyezett lett az általános műveltségi vetélkedőn, valamint földrajzból körzeti első helyet szerzett, de jeleskedett kémiából és történelemből is. A legnagyobb eredményt a nyolcadikos Pilisi Réka érte el, aki fizikából vajdasági első helyezett lett, és nemzetközi versenyre jutott tovább Győrbe. Őt választották idén a generáció tanulójának, a vele járó értékes ajándék pedig egy táblagép volt.

A diákok közül kilenc tanuló magyarországi jutalomtáborozást nyert, hatan Balatonlellére, hárman pedig Miskolcra. Az iskola idén nyáron pedig immár tizenkettedik alkalommal szervezi meg hagyományos Bontakozás elnevezésű multikulturális tábort felsős tanulók részére.

Az idei év pályázati sikereket is hozott az intézménynek. A NIS jóvoltából, az Iringó civil szervezettel közösen, nemrégiben sikerült felállítani egy szabadtéri tantermet, az MNT pályázatán nyert pénzből és az Atler-Fontana pékipari cég donációjából pedig a térfigyelő rendszert tudták kibővíteni.