2024. május 5., vasárnap

Bébicsomag az újszülötteknek

Első-, másod- és harmadszülött gyermekek támogatásáról döntöttek Magyarkanizsán

A magyarkanizsai községi tanács június 19-ei ülésén határozatot hozott a bébicsomagra való jogosultság megállapításáról, valamint kiosztásáról. A határozat értelmében a minden első-, másod- és harmadszülött gyermeket megillető csomagnak július 1-jétől kezdik meg a kiosztását. A csomag olyan, gyermekorvos által javasolt egészségmegőrzési, tisztálkodási és ápolási szereket tartalmaz, amelyekre a legnagyobb szükség van a kisgyermek kezdeti gondozásakor. Az egyszeri pénzsegélyre vonatkozó kérelem elfogadása után minden olyan anya megkapná ezt a csomagot, illetve a mellé járó 15 000 dinár összegű támogatást, aki július 1-je után hozza világra a gyermekét.

A bébicsomagba olyan termékek kerültek, mint például babakenőcs, orrcsepp, szappan, svédpelenka, lázmérő, vitamincseppek, lázcsillapító kúpok, pamutpelenkák és egyebek, amelyeket dr. Győri Ilona gyermekorvos mutatott be, majd adott is néhány hasznos tanácsot a használatukhoz. Elmondása szerint a csomag tartalmának megválasztásakor igyekezett figyelembe venni saját tapasztalatait, a szülők igényeit, illetve a leggyakoribb problémákat, amelyeket reményei szerint az anyukák könnyebben orvosolhatnak majd a csomagban szereplő termékek segítségével. Az anyukák ily módon olyan dolgokhoz is hozzájutnak, amelyekre esetleg nem is gondoltak, a használat során pedig arról is megbizonyosodhatnak, hogy ezek közül melyekre lehet még szükségük a jövőben.

Amint azt Darabán Piroska, a községi tanács gyermek- és egészségvédelemmel megbízott tagja elmondta, a bébicsomagok valamennyi településen átvehetők lesznek.