2024. május 7., kedd

Udovičić: Az önkormányzatoknak pályázniuk kell!

Vanja Udovičić, szerbiai ifjúsági és sportminiszter kedden a Zlataron található sport- és rehabilitációs sportközpontban tett látogatása során kiemelte, hogy az önkormányzatokra nagy teher és feladat hárul.

Az önkormányzatoknak az Európai Uniós alapban található pénzekre különféle programokkal kell pályázniuk. A minisztérium minden tőle telhetőt megtesz majd, hogy segítsen, de az önkormányzatok nem ülhetnek ölbe tett kézzel, fel kell venniük a kesztyűt – mondta Udovičić, aki arra is figyelmeztette a közvéleményt, hogy az ország népességének egészségügyi állapota problémás, egyrészt a 21. századi életvitel és az új technológiák – számítógép, mobiltelefon, közösségi portálok – miatt, de ugyanígy okolható ezért a kevés fizikai aktivitás és a mindennapi kevés mozgás, rekreációs tevékenység.

Az általános iskolákban végzett tesztek eredményei azt bizonyították, hogy a diákok fizikai állapota nagyon rossz. A fizikai aktivitás alig van jelen a nap során, s az egészségtelen életmód miatt a helyzet már több, mint riasztó, de ez nemcsak a diákokra jellemző, a többi generációnál is jelen van a probléma – nyilatkozta a sportminiszter.