2024. május 3., péntek

Régi-új edző a Tisza élén

LABDARÚGÁS – ADORJÁN

Az adorjáni Tisza labdarúgói július 10-én új edzővel, Branislav Bulatovićtyal kezdték meg a felkészülést, aki Zoran Milidragot váltotta. A zentai szakember nem ismeretlen az adorjániak számára, hiszen egy évvel ezelőtt vele jutottak fel a Vajdasági Ligába, de nem csak ő jelenti a változást a 2014/2015-ös csapatban, hiszen hat olyan játékos hagyta el Adorjánt, aki a kezdőcsapat tagja volt, s helyettük egyelőre még csak két labdarúgó érkezett. A csapatból Aleksandar Kopunović, Čedomir Žarković, Nikola Klačar, Dragan Trešnjić, Dalibor Crkvenjakov és Velez Árpád távozott, és Darko Baštovanov (nagylajosfalvi (padinai) Dolina), valamint Győri Attila (Zenta) érkezett.

Borsos Csaba elnök és Zöldi Attila sportigazgató szerint a mögöttünk álló idényben elérték a céljukat, hiszen a 6. helyen végeztek.

Újabb átszervezés történt, így immár három Vajdasági Liga lesz, s ezzel valamelyest csökkennek majd az utazási költségek. Az előttünk álló szezonban az első négy hely egyikén szeretnénk végezni – mondta Borsos, aki azt is elárulta, azért hagyták el ennyien a csapatot, mert Adorjánon nincs munkalehetőség, s a felsoroltak külföldre mentek.

A felkészülés idejében megkezdődött, s meglátjuk, kiket sikerült leigazolni a nem tervezett távozók helyett. A hónap végére tisztább lesz már a kép. Borsossal mindig összhangban dolgoztunk, s bár vannak ambíciók, túl nagy teher nem nehezedik ránk. Minden a játékosállománytól függ majd, de remélem, hogy az élvonalban végzünk majd – mondta a régi-új edző, akivel a csapat szombaton már le is játszotta az első felkészülési mérkőzést, s 4:2-re legyőzte a magyarkanizsai Potisjét.