2024. május 7., kedd
LABDARÚGÁS

Dick Advocaat lesz a szerb szövetségi kapitány!

A holland Voetbal International labdarúgó szaklap szerint augusztus 1-től Dick Advocaat lesz a szerbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a portál értesülései szerint a holland tréner és a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) vezetői már mindenben megegyeztek, s a héten írják alá a szerződést, amely értelmében Advocaatnak a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra kell kijuttatnia a szerb válogatottat.

– Nem akartam klubedzőként dolgozni. Hívtak a Dél-afrikai Köztársaságba, de ez már a múlté. Nemrég a szerb szövetség megkeresett, s mivel a szerb válogatott kitűnő játékosokból áll, amelyet ki kell juttatni a 2016-os Eb-re, elvállaltam a munkát. A szerződésem majd az Eb végéig szól, azonban, ha nem sikerül kiharcolni a részvételt, akkor minden bizonnyal még előtte véget ér a megbízásom - nyilatkozta Advocaat.

A szerb válogatottat Siniša Mihajlović távozása után Ljubinko Drulović vette át, aki megbízott szövetségi kapitányként tevékenykedett az amerikai turné során. Szerbia az I. csoportban szerepel majd az Eb-selejtezőben, ahol Portugália, Dánia, Örményország és Albánia lesz az ellenfele, valamint versenyen kívül Franciaország is ebben a csoportban szerepel.

Dick Advocaat korábban Hollandia, az Egyesült Arab Emirátusok, Dél-Korea, Belgium és Oroszország szövetségi kapitánya volt.