2024. május 2., csütörtök
LABDARÚGÁS

Bešić ötéves szerződést kötött az Evertonnal

Hivatalosan is bejelentették, hogy Muhamed Bešić az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Evertonban folytatja pályafutását. A liverpooli klub hétfőn twitter oldalán közölte, hogy a Ferencvárostól érkező bosnyák futballista - aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén - ötéves szerződést írt alá. Mindezt az FTC honlapja is megerősítette.
Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 21 éves Bešićért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi szigetországi sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font lehetett a vételár.
Roberto Martínez, az Everton vezetőedzője kiemelte, Bešić még nagyon fiatal, s az elmúlt két szezonban rengeteget fejlődött, védőként és védekező középpályásként is „hihetetlenül magas szinten” futballozott. „A vb-n megmutatta, hogy kész játékos, aki kitűnően lát a pályán, gyors, és remek technikai képességekkel rendelkezik, ezért számunkra igazi erősítés egy nagyon fontos poszton” – tette hozzá Martínez.
Bešićet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé. A játékos már a múlt héten elutazott a szigetországi együttes thaiföldi túrájára.