2024. május 19., vasárnap

Elütötte majd megölte Tijanát

Dragan Đurić (1980) surčini mészáros ölte meg Tijana Jurićot – erősítette meg az eddig nem hivatalos információkat Nebojša Stefanović belügyminiszter a csütörtök délelőtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A tettes a kislányt elütötte a gépkocsijával, majd mikor az segítséget kért tőle, a nyakánál fogva bevonszolta a járműbe. Zomborig vitte a lányt, ahol megölte és elásta – mondta a miniszter. A belügyminiszter elmondta, a boncolást követően lehet majd csak megmondani, hogy a kislányt megerőszakolták-e vagy sem. Hozzátette, hogy a kislányon nem volt ruha és a testén ütések nyomai voltak láthatók.

– Sajnos beigazolódtak a legszörnyűbb félelmeink. A rendőrség tegnap őrizetbe vette az a szörnyeteget, aki elkövette ezt a rettenetes tettet... Az ilyen fajta szörnyetegek és tetteik miatt sajnálom néha, hogy Szerbia beszüntette a halálbüntetést. Mint szülő, de mint belügyminiszter is a legnagyobb büntetés kirovását követelem. Erről beszélek az igazságügyi miniszterrel is – mondta Stefanović.

A miniszter elmondta, nem tudják még, hogy az elkövetőnek volt-e társa, de azt elmondta, hogy nem utalt semmilyen jel arra, hogy a tettes megbánta volna tettét. A hazugságvizsgálaton bevallotta tettét és elvezette a rendőrséget arra a helyre, ahol elásta a testet.

A rendőrök Nemesmilitics és Csonoplya közötti helyi út mentén, elrablásától 23 kilométerre találták meg a kislány holttestét. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit a Kurir napilap értesülései szerint Szabadkán tartják fogva, valószínűleg az ügy tárgyalását is Szabadkán fogják lefolytatni.