2024. május 19., vasárnap
M-PLUSZ TÁNCKLUB

Befejeződött a nyári tánckurzus

A magyarkanizsai M-Plusz Táncklub minden évben intenzív nyári tánckurzust szervez kezdő, haladó és versenyző táncosok részére. A táncot szerető és tanulni vágyó gyerekek körében nagyon népszerűek ezek a kurzusok. Az idén 45 gyerek vett részt a hagyományos edzőtáboron Magyarkanizsáról, Horgosról és Zentáról.

A tánchét befejezésekor, augusztus 4-én a közönség előtt mutatták be a kurzus résztvevői, hogy mi mindennel gazdagodtak egy hét során, majd minden résztvevő oklevelet kapott. Kemény, dolgos 8 napot töltöttek együtt a résztvevők az M-Plusz Táncklub edzőivel: Rácz Ágnessel, Ivković Annával, Sóti Erzsébettel és vendégelőadókkal: Tamaši Jevtić Svetlanával, Tamási Igorral, Vegera Andrással és dr. Kiszelyné Czibik Tündével.

Hat koreográfiát tanultak a gyerekek a rendelkezésükre álló időben, a programok között a hagyományos diszkótánc, hiphop, modern technika, akrobatika, erőnléti és állóképesség-fejlesztés, valamint stretching szerepeltek.

A tánckurzus céljai között szerepelt a tánc megszerettetése. Bármilyen formában, bármilyen korosztály számára. Fontos a fiatalok minél szélesebb körében elterjeszteni ennek a szép sportágnak, illetve időtöltésnek a szeretetét, hogy ezáltal tért nyerjenek jellemformáló, hasznos tulajdonságai, mint például a fegyelem, a tisztelet…

A tánckurzuson elsajátított lépéseket és koreográfiákat a versenyzői csoport hamarosan bemutatja az Europa Open 2014 elnevezésű nemzetközi moderntánc-versenyen, amelyet november 29-én tartanak meg Magyarkanizsán.