2024. május 20., hétfő

Ötezer dinár a legszebb kenyérnek

A magyarkanizsai újkenyér-ünnep szervezői versenyt hirdetnek

A Legszebb kenyér elnevezésű versenyt az idén a Szent István-napi ünnepi hétvégével egy időben, azaz augusztus 24-én tartják meg Magyarkanizsán, már hatodik alkalommal.

A versenyre bárki nevezhet otthon készített kenyerével, aki a rendezvény első napján, 23-án a városháza előtt felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 16 és 20 óra között vagy a rendezvény napján, vasárnap legkésőbb 13 óráig átadja az általa sütött kenyeret. A versenyre magánszemélyeken kívül szervezetek/magánvállalkozások (amelyek nem foglalkoznak iparszerűen kenyérkészítéssel, cukrászattal), valamint professzionális kenyérsütők (magánvállalkozások, amelyek iparszerűen foglalkoznak kenyérkészítéssel, cukrászattal) jelentkezhetnek, és mindhárom kategóriában hirdetnek győzteseket.

A kenyereket háromtagú zsűri értékeli. A pontozólapon 1-től 10-ig osztályozzák az étkeket kreativitás, forma és látvány alapján.

Vasárnap 14 órától teszik nyilvánossá a kenyérsütők neveit, az eredményhirdetésre pedig 17.30-kor kerül sor a színpadon.

Az említett három kategória győztesei fejenként 5000 dinár jutalomban részesülnek a legszebb kenyérnek járó elismerés mellé, míg a részvétel ingyenes.