2024. május 8., szerda

Sportnap családias hangulatban

Első látásra nagyon úgy tűnt, hogy a szombat reggel kövér cseppekben hulló eső elmossa Zentán az idei tiszai sportnapot, de Szent Péter végül megkegyelmezett a szervezőknek, és a késő délutáni órákban izzó napsütésben focizhattak, röplabdázhattak a benevezett csapatok, a legbátrabbak pedig meg is mártóztak a szőke folyóban. Igaz, talán a reggeli órákban még igencsak mogorva időjárás következtében az előző évhez képest jóval kevesebben szánták el magukat arra, hogy részt vegyenek a rekreációs sportot népszerűsítő rendezvényen.

Szabó Palócz Nándor, a Sport Mindenkinek egyesület vezetője szerint egyébként is a zentaiak közül kevesen élnek azzal a lehetőséggel, hogy akár a töltésen, akár Népkertben kocogjanak, sétáljanak, vagy más módon mozgassák meg egy kicsit magukat. Ezenkívül a zentai sportklubok többsége is rögtön tagsági díjat fizettetne azokkal is, akik csupán egy kicsit mozogni szeretnének. Ezért a kluboknak lehetőséget kellene adniuk arra, hogy ezek az emberek heti egy-két alkalommal díjmentesen rekreálhassanak.

– Lényegében a klubok számára ezek a munkaviszonyban lévő személyek teremtik meg a működésüket biztosító anyagi hátteret, s így valójában kétszer kell fizetniük azért, hogy egy kicsit sportolhassanak. Ez pedig szerintem helytelen – jegyezte meg a beszélgetőtársunk.

A szombati rendezvényt is jegyző Sport Mindenkinek civil szervezet a közelmúltban a munkássportjátékok községi bajnokságát is megrendezte, s most szervezik a sportrendezvény körzeti selejtezőjét, amelynek győztesei részt vesznek a vajdasági munkásolimpián. Ezenkívül a Kertek helyi közösséggel karöltve minden évben megrendezik a nőnapi dartsbajnokságot, szeptember közepén pedig egy gyalogtúra szerepel az elképzeléseik között.