2024. május 4., szombat

Gázcsőtörés a Podbarán

A környéken lévő épületeket kiürítették, de az illetékes szerelőmunkások gyorsan kiküszöbölték a hibát és a polgárok pár óra múlva visszatérhettek otthonaikba

A városrész Bele njive utcájában tegnap csőtörés történt a földgázvezeték-hálózaton. A szivárgás miatt elővigyázatosságból az utca egyik részét lezárták, a lakókat pedig evakuálták otthonaikból.

A 021-es rádió értesülései szerint a fővezetéket a Milenijum vállalat dolgozói rongálták meg. Ők a Városi Vízművek megbízásából a csatornahálózat kiépítésén dolgoznak ebben az utcában. A környék lakói fél három körül érezték meg a gáz jellegzetes szagát, nagyjából mintegy tucatnyi házból és épületből kellett kimenniük a lakóknak addig, ameddig a főgázcsapot nem zárták el. A helyszínre érkeztek a tűzoltók és a rendőrség is. A csőrepedést már a délutáni órákban sikerült kiküszöbölni. Kicserélték azt a szelepet, amelyet a markológép kanala tört el a kora délutáni órákban. A megrongált gázvezeték a Novi Sad-Gas vállalat tulajdonát képezi. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a mentősök is a helyszínre érkeztek, de senki sem igényelte segítségüket.