2024. május 2., csütörtök

Zombori Bogrács

Idén a szokásosnál egy hónappal később került sor a Zombori Nyár záró rendezvényére, a sorrendben XVIII. Zombori Bogrács halfőző versenyre. A helyi Idegenforgalmi Szervezet által rendezett versengés hivatalos programja szombaton este hét órakor alkalmi műsorral kezdődik a Szentháromság téren és a környező utcákban, a tűzgyújtásra egy órával később kerül sor. Fél kilenckor a Đuvegije tamburazenekar lép színpadra, majd fél tíztől a Crvena jabuka együttes koncertezik. A halfőző verseny eredményét valamivel éjfél előtt hirdetik ki. Jutalomban részesül a három legjobb szakács, a három legszebben terített asztal, valamint a három legvidámabb asztaltársaság. Az eredményhirdetést követően újra a tamburazenekar muzsikál.

A versenyzők a halat szombaton 10 és 20 óra között vehetik át, az asztalokat és a tűzgyújtó helyeket 17 órától foglalhatják el, és a tűzifát is ekkor kapják meg az ügyeletes rendfenntartóktól.

A halfőző verseny idején, vasárnap hajnali két óráig gépjárművel nem lehet behajtani a városközpontba. A vendégek kényelme érdekében pénteken este rendkívüli szúnyogirtást tartottak a Zombori Bogrács rendezvény helyszínén.