2024. április 28., vasárnap
IFJÚSÁGI OLIMPIA - NANKING

Kajdocsi ezüstérmes az ifjúsági olimpián!

A szó legszorosabb értelmében világraszóló sikert ért el a szabadkai Kajdocsi Tamás, aki a szerbiai válogatott tagjaként ezüstérmes lett a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián. A szabadkai Spartacus 17 éves 186 centiméter magas súlyemelője a +85 kilogrammosok versenyszámában szakításban 150 kg-ot, lökésben pedig 186 kg-ot teljesített. Az első helyet az örmény Simon Martiroszjan szerezte meg 391 kilogrammal (170+221) Kajdocsi előtt (336 kg), míg a dobogó harmadik fokára a francia Anthony Coullet állhatott fel (327 kilogramm, 142+185). A verseny kezdete előtt a szervezők is éremesélyesnek tartották Kajdocsit, akivel interjút is készítettek, amely az olimpia hivatalos honlapján jelent meg: http://yis.nanjing2014.org/yis/en/article/20140814000032_en.html

Kajdocsinak nem ez az első nemzetközi sikere, hiszen korábban egy ezüst- és két bronzéremmel tért haza a 17 éven aluliak Európa-bajnokságáról, amelyet április 27-e és május 3-a között rendeztek meg a lengyelországi Ciechanówban.

– Nem tudom leírni, mennyire boldog vagyok. Az egyéni rekordom jobb, mint amit ezúttal teljesítettem, de örülök, hogy ez is elég volt az érem megszerzéséhez. A mezőny erős volt, különösen az örmény versenyző teljesített jól, aki végül magabiztosan lett első. Stipan Verttel, az edzőmmel jó taktikát dolgoztunk ki erre a versenyre, amelyen nagyon jól irányított, jó tanácsokat adott, s ezért nagyon hálás vagyok neki. Köszönetet szeretnék még mondani a Szerbiai Olimpiai Bizottságnak, amely a felkészülési időszakban és a tornán is támogatott – mondta az éremszerzés után Kajdocsi.

Nankingban Kajdocsi a szerbiai különítmény második érmét szerezte, mivel pár nappal korábban Nemanja Majdov cselgáncsozó szintén ezüstérmes lett, miután tagja volt az Anasztaszija Turcseva (Oroszország), Colman Layana (Brazília), Ivana Šunjević (Montenegró), Yu-Jyun Wang (Tajvan), Dmitri Minkou (Fehéroroszország), Seunghwan Ryu (Dél-Korea) alkotta csapatnak, amely a dobogó második fokára állhatott fel.