2024. május 2., csütörtök

BL: A Maribor kiverte a Celticet

A BL-selejtezők rájátszásának keddi visszavágói után öt csapat bejutott a csoportkörbe, közülük talán a szlovén Maribor okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen a hazai 1:1 után csapatkapitánya, a brazil Marcos Tavares góljával 1:0-ra nyert Glasgowban. A skót együttes így pár héten belül másodjára esett ki a BL-ből, hiszen korábban a Legia Warszawa ellen is vesztettek összesítésben, de akkor a zöld asztalnál továbbjutottak.

A csoportkörbe kedden a Mariboron kívül bejutott a szentpétervári Zenit, amely hazai pályán 3:0-ra nyert úgy, hogy egy félidőt hátrányban játszott, de így is macska-egér harcot folytatott a belga Standarddal. Ismét ott lesz a csoportkörben a ciprusi APOEL, amely az idegenbeli 1:1-et követően nagyon magabiztosan, 4:0-ra győzte le a dán Aalborgot hazai környezetben.

Kettős győzelemmel vált az elitkör tagjává a Porto, amely a Lille-ben aratott 1:0-s siker után otthon 2:0-s győzelmet aratott. Ott lesz a legjobbak között ismét a fehérorosz BATE Boriszov is: a korábban a Debrecent is búcsúztató együttes a pozsonyi 1:1-et után hazai pályán 3:0-ra nyert a Slovan ellen.

Az is kiderül a mai nap folyamán, hogy a továbbjutók mely csapatokkal vívnak majd meg a csoportkörben, ugyanis ma délután, 17.45-kor tartják a sorsolást.