2024. május 2., csütörtök

Új fogadószoba a Bambiban

A nyári szünidőben megvalósult felújítási, karbantartási munkálatokról

A 2014/2015-ös tanév kezdeti időszakában tervezik átadni rendeltetésének a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény központi, Duna utcai létesítményében az új, bölcsődések és napközisek számára kialakított fogadószobát, amely jelenleg felszerelés alatt áll. A fogadószoba létesítésével párhuzamosan jelen pillanatban kőművesmunkálatok is zajlanak ugyanott.

E beruházásokkal kapcsolatban és más községi óvodai egységeket érintő munkálatok felől is érdeklődtünk a Bambi megbízott igazgatójától, Fényszárosi Fekete Tímeától.

– 2014 szeptemberében befejeződnek a központi létesítmény Duna utca felőli bejárati részének felújítási munkálatai. Jelenleg betonozási munkálatok vannak folyamatban. A topolyai önkormányzat és a topolyai helyi közösség támogatásával megvalósuló beruházásunk jóvoltából a jövőben ezen a helyen az elsősorban élelmet szállító áruforgalom és a személyforgalom más-más bejáratokon keresztül zajlik majd a biztonságosabb közlekedés érdekében. Két új főépületbe vezető bejárati rész létesül tehát a Duna utca felől. A játszótérre vonuló óvodásoknak azonban egyiket sem kell használniuk, ha szabadtérre igyekeznek majd óvónőikkel, számukra ugyanis az épület déli oldalán nyitunk kijáratot. A nyári szünidőben az épületben más jelentős beruházás is megvalósult alapítónk, az önkormányzat, a topolyai helyi közösség és az Em-Commerce vállalat segítségnyújtásának, önerőnk biztosításának köszönhetően. Új fogadószobát alakítottunk ki a bejárat közvetlen szomszédságában elsősorban a célból, hogy bölcsiseink és napköziseink, akik a kora reggeli órákban érkeznek az intézménybe, barátságosabb, meghittebb közegben várják társaikat. A gyermekek ezt a fogadószobát, amelynek baldachinokkal felszerelt alvókuckója, továbbá játszósarka, kézművessarka és médiakuckója is lesz, elsősorban 5.30-tól 7 óráig, majd a délutáni sziesztát követően, a szülők érkezéséig fogják használni. Felméréseink szerint a kora reggeli órákban mintegy huszonöt gyermek fogja majd használni ezt a helyiséget. A beruházás megvalósításához az óvoda tíz óvónőjét tömörítő Zöld team is hozzájárult, amely az elmúlt több mint fél éves időszakban műanyag flakonok és hulladékpapír gyűjtéséből és eladásából kb. harmincezer dinárra tett szert. Az összeget az új fogadószoba létesítésekor hasznosítottuk. Köszönettel tartozunk a Panonia-Print Kft.-nek, amely nyomdai hulladékanyagát is felajánlotta célunk eléréséhez. A fogadó nyílászáróit befestették, a szobát bemeszelték, a kis székeket és az asztallapokat kicserélték. Új polcok is érkeztek, és új szőnyegünk is lesz – nyilatkozta az intézményvezető.

Karbantartási munkálatok, egyéb beruházások az elmúlt hónapokban nem csak a Bambi központi épületét érintették.

– Természetesen a kötelező, megfelelő higiéniai feltételek biztosításán kívül jelentősebb karbantartási- és felújítási munkálatok több működési helyünkön is lezajlottak. A Kolibri óvodában mindkét munkaszoba laminált borítást kapott, és be is meszelték azokat. Terveim között szerepel, hogy a valamikori Meteor utcai létesítmény játszótere rekonstrukciójára is sor kerüljön a közeljövőben. Bádogosmunkálatokat is végeztek ugyanott, csakúgy, mint a Zentai úti óvodában, ahol négy helyiség kapott laminált burkolatot. A Zentai úti óvoda rendezett szabadtéri részében az óvónőkkel az ősz folyamán fásítást tervezünk. Pacséron az óvoda teljes körű festése zajlott, Bajsán pedig rövidesen a játszótér felújítása, új játszótéri eszközök beszerzése valósulhat meg. A Goricai épületünkön tetőtéri felújításokat végeznek – fogalmazott Fényszárosi F. Tímea.

Az utóbbi kétéves időszakban a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény tekintetében a topolyai helyi közösség és önkormányzat jóvoltából a Bambi Goricai épületében működő egységében a fűtésrendszer rekonstrukcióját és a vizesblokk felújítását érintő beruházás volt az egyik legjelentősebb, amellett, hogy 2013 januárjában a Bambi számára az alapító egy új gépjárművet is biztosított.