2024. május 19., vasárnap

Szabadka: Tűzeset halálos áldozattal a Tesla telepen

Egy idős asszony életét vesztette, négyen pedig megsérültek abban a tűzben, amely pénteken délelőtt keletkezett a Tesla telep egyik lakóépületében. A sérültek közül kettő gyermek. A Csáth Géza utca 11. szám alatt a rendőrség délelőtt elvégezte a helyszínelést.

Mihaela Budimski, a Szabadkai Egészségházak szóvivője elmondta, reggel, 5,20 órakor érkezett a Mentőszolgálathoz bejelentés. A helyszínre érkező mentősök már csak megállapították az idős asszony halálának beálltát, amelyet a tűz következtében keletkező füstmérgezés okozott. Mint elmondta, a Mentőszolgálat emberei a négy sérültet a kórház sürgősségi osztályára szállították. A két gyermek fulladásra panaszkodott.

Dragana Stojanović, a kórház szóvivője elmondta, hogy reggel hat óra körül vették fel az osztályra a tízéves S. J.-t és a 11 éves S. Z-t, valamint S. S.-t (38) és M. M.-et (34). Mindannyiuknak jók a leletei és a nap folyamán kiengedték őket az osztályról.

A szemtanúk szerint a tűz áldozata a 69 éves S. M. Egyes lakók szerint már reggel három óra körül érződött a füstszag, majd később zaj hallatszott, illetve az alacsonyabb szinteken lakók kiugráltak az ablakon.

A helyszínen látottak alapján a tűz a pincében keletkezett, de nem terjedt át a felsőbb emeletekre. Az épület közelében egy Zastava 128-as típusú gépkocsi is kigyulladt.

Az ügyről közleményt adott ki a rendőrség is. Ebből kiderül, hogy a tűzoltókat 4,45 órakor riasztották azzal, hogy a Csáth Géza utca egyik lakóépületének pincéjében tűz keletkezett. Négy tűzoltóegység azonnal a helyszínre ment, akik a lakók evakuálásra közben találtak rá az idős nő élettelen holttestére. A tüzet sikeresen eloltották, a helyszínelést pedig a szabadkai Felső Ügyészség ügyésze, a szabadkai rendőrség és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó osztály tagjai végezték el. A tűz okát még vizsgálják.