2024. május 3., péntek
KÚLÁN

Az idén kilenc magyar elsős

A kúlai község területén sajnos már csak a kúlai Petőfi-brigád Általános Iskolában van magyar nyelvű oktatás, mivel a községhez tartózó helységekben már korábban megszűnt a diákhiány miatt. Az iskolakezdés előtt az intézmény igazgatónője, Blaskó Erzsébet jelenlétében Valka Károly, a Magyar Nemzeti Tanács kúlai tagja osztotta ki a beiskoláztatási csomagokat a 9 első osztályos tanulónak. Valka Károly a csomagosztáson elmondta, hogy az MNT nem csak ezzel a gesztussal segíti a diákokat és szüleit, számos más téren is: ösztöndíjprogramokkal, demonstrátori támogatásokkal.

Az igazgatónő megköszönte a szülőknek, hogy a magyar nyelvű oktatást választották gyermekeik számára. Ahhoz, hogy a gyermeknek önbizalma, saját véleménye, önálló döntése legyen, nagyon fontos az anyanyelven történő oktatásban való részvétel.

Gonclik Martína, Huber Patrik, Serzsenka Miklós, Gőz Viktor, Lackó Lénárd (nem volt jelen, mert szüleivel a Példamutató Nagycsalád díjkiosztón vett részt), Sike Denisz, Srőder Ervin, Ősze Andrea, Sol Arnold, azaz a kilenc iskolakezdő kisdiák a szombaton megtartásra kerülő VII. Hagyományőrző Napok rendezvényen még egy ajándékban részesül, amelyet a VMSZ Női Fórum kúlai helyi szervezete biztosít számára, a sikeres iskolakezdés érdekében.