2024. május 19., vasárnap

Zoran Babić lemondott a Lastában betöltött tisztségéről

Lemondott a Lasta közlekedési vállalat felügyelő bizottságának elnöki tisztségéről Zoran Babić, a Szerb Haladó Párt parlamenti frakcióvezetője. Döntéséről hétfőn tájékoztatta a párt elnökét, Aleksandar Vučićot, a párt végrehajtó bizottságát és a Korrupcióellenes Ügynökséget is.

– Mint ahogy azt megígértem, az SZHP politikájával összhangban lemondtam a Lasta közlekedési vállalatban betöltött tisztségemről – mondta Babić, majd hozzátette, a vállalatban elfogadták a lemondását.

A Tanjug hírügynökség adatai szerint Babić parlamenti képviselői tisztsége és a Lasta vállaltban betöltött tisztsége mellett a Szerbiai Vízilabda-szövetség elnöke is volt. A közlekedési vállalatban eltöltött 14 hónap alatt a Lasta tartozását megközelítőleg 10 millió euróval csökkentették. A Lasta tartozása tavaly júniusban 59 millió euró volt, idén júniusban pedig 49 millió euró. Babić hozzátette, hogy a vállalat munkavállalóival szemben minden kötelességüket teljesítették, a hét végéig kifizetik a júliusi béreket is, és az elmúlt fél évben a Lasta üzletelése 2 millió euróval jobb volt mint az ezt megelőző fél évben. Végezetül abbeli reményének adott hangot, hogy más parlamenti képviselők is követik majd a példáját.