2024. május 2., csütörtök
RÖPLABDA, XVIII. VB, LENGYELORSZÁG

Sorsdöntő meccs következik

Szerbia válogatottja szenvedő félként volt részese a lengyelországi XVIII. röplabda vb színpompás megnyitójának, a házigazdák ellen elszenvedett vereség pedig azt jelenti, hogy a csoport versenyének folytatásában már nem szabad betlizni, mert a továbbiakban csak a győzelmek adhatnak reményt, hogy még elérhető a vb harmadik fázisa, amely során hat válogatott dönt majd az érmek sorsáról.

Ma 13 órakor Argentína lesz az ellenfél. Nem könnyű rivális, hisz általában a védelemben szokott fanatikusan jó teljesítményt nyújtani, s hogy szolid formában vannak, azt a Venezuela elleni nyitómeccsükön is megmutatták. Mindent összevetve azonban a szerb válogatott többre képes, amit azonban a közvetlen csatában, a pályán kell igazolni.

Az A csoportban ma még a Venezuela–Kamerun és Lengyelország–Ausztrália találkozók lesznek műsoron, a D csoport 2. fordulójában pedig az USA–Irán, Belgium–Puerto Rico és Franciaország–Olaszország meccsek következnek.

EREDMÉNYEK

Vb, Lengyelország , 1. forduló, A csoport: Argentína–Venezuela 3:0, Ausztrália–Kamerun 3:0, B csoport: Brazília–Németország 3:0, C csoport: Oroszország–Kanada 3:0, D csoport: USA–Belgium 3:2, Franciaország–Puerto Rico 3:0.