2024. május 6., hétfő
RÖPLABDA, XVIII. VB, LENGYELORSZÁG

Beindult a gépezet

Szerbia válogatottja megszerezte az első győzelmet a lengyelországi röplabda vb-n. A négy éve negyedik helyezett csapat tegnap 3:1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21) arányban nyert Argentína ellen, ami, tekintettel a hátralevő vetélytársak névsorára, feljogosítja a szerb csapatot a második körre, abban pedig a küzdelemre a harmadik szakaszra, amelyre már csak a hat legjobb jut el.

Az Argentína elleni pontokat a szerb válogatott biztosan magával viszi a második körbe, a tegnap mutatott játék pedig azt sugallja, hogy a folytatásban Ausztrália, Venezuela és Kamerun ellen meg lehetne szerezni az összes pontot.

A mérkőzés egyenrangú játékkal indult, Szerbia pedig 12:12 után jutott érezhető fölénybe, amelyet a szett végéig meg is tartott. A védelemben mutatott jó játék már nem volt jellemző a második játszmára, a harmadikban és negyedikben viszont már minden vonal egészen jól működött, és a szerb válogatott győzelme egy percre sem volt kérdéses.

A hétfő esti meccseken meglepetés, hogy Finnország legyőzte Kuba válogatottját, Dél-Korea, Bulgária és Kína pedig magabiztosan hajtotta be a bizonyára már előre elkönyvelt pontokat.

Az A csoportban az este még a Venezuela–Kamerun és Lengyelország–Ausztrália találkozók voltak műsoron, a D csoport 2. fordulójában pedig az USA–Irán, Belgium–Puerto Rico és Franciaország–Olaszország meccseket játszották. E két csoport csapatai ma szabadnaposak, holnap a 3. fordulóban 16.30-as kezdettel Ausztrália lesz a szerb válogatott ellenfele. A B csoport 2. fordulójában ma Kuba–Németország, Finnország–Dél-Korea, Brazília–Tunézia, a C csoport 2. körében pedig Bulgária–Kanada, Kína–Mexikó és Oroszország–Egyiptom a párosítás.  

EREDMÉNYEK

A csoport, 2. forduló: Szerbia–Argentína 3:1, B csoport, 1. forduló: Finnország–Kuba 3:2, Dél-Korea–Tunézia 3:1, C csoport, 1. forduló: Bulgária–Mexikó 3:0, Kína–Egyiptom 3:1.