2024. május 7., kedd

Világbajnoki érmeseket köszöntöttek Belgrádban

Hétfőn este egy világbajnoki arany- és egy ezüstérmes csapatot, valamint egy egyéni vb-aranyérmest köszöntött a több mint 20 000 főből álló tömeg Belgrád főterén: a vasárnap este véget ért spanyolországi kosárlabda-világbajnokságon második helyen végzett szerb férfi válogatotton kívül a jelenlevők a Granadában vb-aranyérmet szerző szerbiai női sportlövő válogatottnak (Šekarić, Z. Arunović, Veličković), valamint a Taskentben megrendezett birkózó-világbajnokságon szintén győztes Davor Štefaneknek tapsolhattak. Az ünnepélyes fogadást a városi képviselőház előtti téren rendezték meg, ahol a tömeg énekkel és „bajnokok, bajnokok, Szerbia, Szerbia” rigmusokkal köszöntötték a világraszóló sikert elért sportolókat.

- Gratulálok a céllövőknek és a kosárlabdázóknak a kiváló eredményekért. Nagyon örülök neki, hogy én vagyok az első birkózó, akit ilyen módon köszöntöttek. Bízok benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen fogadtatás, s állhatok majd még ugyanezen az erkélyen – mondta a szabadkai Štefanek. Jasna Šekarić sportlövő szintén gratulált valamennyi érmes sportolónak, s kiemelte, biztos benne, valamennyien törekedni fognak, hogy a jövőben is érmekkel térjenek haza a nemzetközi versenyekről.

Aleksandar Đorđević, a szerb férfikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya megérkezésekor azt nyilatkozta, hogy a játékosok és a szakmai stáb 10-20 év múlva fogják majd fel, mekkora sikert értek el azzal, hogy a spanyolországi világbajnokságon az Egyesült Államok csapata mögött a második helyet szerezték meg.