2024. május 2., csütörtök
ÖTVEN ÉV UTÁN

Gyógyszertáravatás Muzslyán

Muzslyán szombaton átadták a rendeltetésének az új gyógyszertárat, amely felváltja az eddigit, melyet még 1964-ben nyitottak meg a Muzslyai Rétek földműves-szövetkezet épületében. A szövetkezet időközben csődbe jutott, így megtörténhet, hogy az épület új tulajdonos kezébe kerül, amivel veszélybe került volna a 8100 lakosú helyi közösség gyógyszerellátása. A megnyitón a polgárokon kívül jelen volt Nagybecskerek város és Muzslya testvértelepülésének, Mindszentnek a küldöttsége is.

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere jó egészséget kívánt a muzslyaiaknak, hogy minél ritkábban legyen szükségük a gyógyszertárra. Továbbá kifejezte elégedettségét, amiért elkészült a gyógyszertár, amely alapjaitól kezdve egy új épület. Mint mondta, miközben Nagybecskerek központja szépül, az önkormányzat igyekszik a peremi részeken és a 22 falu polgárai számára is jó életkörülményeket biztosítani.

Srđan Nikolić, a Központi Gógyszertár igazgatója elmondta, hogy a cél az, hogy minden egészségház mellé gyógyszertár is nyíljon. Muzslyán ezt az elsők között sikerült megvalósítani, azért is, mert a helyzet úgy hozta, hogy egybeesett a helyi közösség szüksége a város tervével. Mint mondta, a beruházás a lehető legolcsóbb (hárommillió dinár) és a leggyorsabban megvalósított (nem egész egy év) projektum volt.

– Méltóbb esemény a falunapon és búcsún nem is lehetett volna, mint az új gyógyszertár megnyitása. A létesítmény a gyógyszerellátáson kívül preventív tevékenységet is folytat majd. A gyógyszertár megnyitásával befejeződik egy ciklus, amelynek célja az itt élők jobb egészségvédelmének a biztosítása. A felnőttek gyógykezelését szolgáló egészségház mellett (amelynek több mint hétezer kartonja van) gyermekorvosi és fogorvosi rendelő is van. Már csak a laboratórium hiányzik, amelynek létrehozásával igazi Egészségügyi Központja lesz majd Muzslyának – mondta Hallai Zoltán tanácselnök, köszönetet mondva az önkormányzatnak.